headerfoto

De GR5 van Maastricht naar Nice aan de de Côte d’Azur

Hoofdroutes PP en GR5Bovenop de St. Pietersberg in Maastricht,
waar het Pieterpad eindigt staat een zuil met de tekst:

"Tussen wens en vervulling ligt een grote afstand. Pieterburen 490 – Nice 2512".

Daar waar op de St. Pietersberg het Pieterpad ophoudt kun je verder lopen over de Grande Randonnée No.5 naar Nice aan de Côte d’Azur. De GR5 is een van de mooiste wandelpaden van Europa. Je loopt door de Ardennen, de Vogezen, en de Jura. Daarna steek je per boot het meer van Genève over om vervolgens over de hoge Alpen en tenslotte via de Alpes de Haute-Provence de Middellandse zee te bereiken.

GR5 Vogezen

Weekplanning GR5 2018

2018 Juraweken etappesIn 2018 vertrekken we vanuit het schilderachtige stadje St.-Hippolyte in de Jura. We organiseren 2 wandelweken tot Nyon aan de Zwitserse oever van het meer van Genève. De wandelweken gaan dit jaar door de prachtige Jura.

Week 11 en 12
St.-Hippolyte - Nyon, 224 km
7 - 21 juli 2018

Het landschap waar de GR5 doorheen loopt is een stuk ruiger dan ons relatief vlakke Nederland. Eke week is er daarom ook een rustdag en een rust/wisseldag ingepland. Per week loop je gemiddeld 110 km in 5 wandeldagen. Een goede wandelconditie en goed wandelschoeisel is een vereiste om met plezier de etappes te volbrengen.

GR5 Route-impressie 2018

7 - 21 juli 2018: St-Hippolyte - Nyon
224 km, 10 wandeldagen

Deze weken is de rivier de Doubs onze leidraad. Onze vertrekplaats St._Hippolyte ligt aan de Doubs en na een dag lopen overnachten we ook weer aan de Doubs in Goumois. De volgende twee dagen volgen we de rivier door een nauwe kloof (gorge). De Doubs vormt hier de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. We komen langs een imposante waterval (Le Saut du Doubs) en langs het Lac de Brenets, gevormd door de rivier. Hier overnachten we op een camping aan de Zwitserse kant. Weer later komen we bij Mouthe aan de bron van de Doubs.
Langzaam maar zeker komen we op hoogten boven de 1000 meter, met de Mont d'Orvan 1461 m. als absoluut hoogtepunt. Prachtige vergezichten zijn onze beloning. Omdat we al op hoogte lopen is het aantal hoogtemeters per dag aanzienlijk minder dan tijdens de Vogezen-etappes van week 9 en 10 van vorige jaren.
Aan het eind van de tweede week bereiken we Nyon, aan de Zwitserse oever van het Meer van Genève. Aan de overkant zijn de witte toppen van de Alpen zichtbaar. Deze twee weken slapen we  ook twee keer in een gite / hotel.
(Klik op de foto voor een impressie van wandelweek 11 en 12)

GR5 wandeletappes 2018

Week 11 en 12: St-Hippolyte - Nyon 224 km.

Zaterdag 7 juli: Aankomstdag in St.-Hippolyte
Zondag 8 juli: St.-Hippolyte - Goumois 24 km
Maandag 9 juli: Goumois - La Rasse 23 km
Dinsdag 10 juli: La Rasse - Les Brenets 21 km
Woensdag 11 juli: Rustdag
Donderdag 12 juli: Les Brenets - le Thevenot 23 km
Vrijdag 13 juli: Ptte. le Thevenot - Pontarlier 21 km
Zaterdag 14 juli: Rustdag.
Zondag 15 juli: Pontarlier - Les Hôpitaux-Neufs 22 km
Maandag 16 juli: Les Hôpitaux-Neufs - Mouthe 23 km
Dinsdag 17 juli: Rustdag
Woensdag 18 juli: Mouthe - Chapelle-des-Bois 21 km
Donderdag 19 juli: Chapelle-des-Bois - La Cure 26 km
Vrijdag 20 juli: La Cure - Nyon 20 km
Zaterdag 21 juli: Naar huis met trein, vleigtuig of eigen vervoer.

Inschrijven kampeerwandelweken GR5 2018

Schrijf je in via het inschrijfformulier

Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving en een verzoek voor een aanbetaling van 100,-  per deelnemer.

Zes weken voor de vertrekdatum ontvang je alle informatie om je voor te bereiden: een deelnemerslijst, een reisadvies naar de eerste overnachtingplaats en van de laatste overnachtingsplaats weer naar huis.
(Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in onze bus op vrijdag 6 juli van Maastricht naar het vertrekpunt en op zaterdag 21 juli van de laatste camping terug naar Maastricht.)
Bij het informatiepakket zit ook de eindfactuur met het verzoek om het restantbedrag te voldoen.
Door je in te schrijven stem je in met de reis- en annuleringsafspraken van Op Stoute Schoenen. (Zie elders op deze site)

Het maximum aantal deelnemers is 24!