headerfoto

GR5 Route-impressie 2018

7 - 21 juli 2018: St-Hippolyte - Nyon
224 km, 10 wandeldagen

Deze weken is de rivier de Doubs onze leidraad. Onze vertrekplaats St._Hippolyte ligt aan de Doubs en na een dag lopen overnachten we ook weer aan de Doubs in Goumois. De volgende twee dagen volgen we de rivier door een nauwe kloof (gorge). De Doubs vormt hier de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. We komen langs een imposante waterval (Le Saut du Doubs) en langs het Lac de Brenets, gevormd door de rivier. Hier overnachten we op een camping aan de Zwitserse kant. Weer later komen we bij Mouthe aan de bron van de Doubs.
Langzaam maar zeker komen we op hoogten boven de 1000 meter, met de Mont d'Orvan 1461 m. als absoluut hoogtepunt. Prachtige vergezichten zijn onze beloning. Omdat we al op hoogte lopen is het aantal hoogtemeters per dag aanzienlijk minder dan tijdens de Vogezen-etappes van week 9 en 10 van vorige jaren.
Aan het eind van de tweede week bereiken we Nyon, aan de Zwitserse oever van het Meer van Genève. Aan de overkant zijn de witte toppen van de Alpen zichtbaar. Deze twee weken slapen we  ook twee keer in een gite / hotel.
(Klik op de foto voor een impressie van wandelweek 11 en 12)