headerfoto

  

Nieuwsbrief april 2015.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • Laatste twee plaatsen wandelweken 5&6 2015
  • Voorbereiding week 9&10 
  • Nieuwe tent
  • Wandelgidsen GR5
  • Lentewandeling in het zuiden
  • En toen wist ik het!
     

Laatste twee plaatsen wandelweken 5&6 2015

De inschrijvingen voor de GR5 kamperwandelweken in 2015 zijn succesvol verlopen. We ontmoeten straks weer veel deelnemers van vorige jaren, maar we verwelkomen ook nieuwe wandelaars op alle wandelweken. De wandelweken 7&8 en 9&10 zaten al snel vol en inmiddels zijn er wachtlijsten voor die weken. Op het moment van het verschijnen van deze nieuwsbrief zijn er nog 2 plaatsen beschikbaar op week 5&6. Het traject van Dudelange naar Salonnes door het prachtige natuurpark van Lotharingen en de mogelijkheid om de prachtige steden Metz en Nancy te bezoeken tijdens de rustdagen. Als je je GR5-avontuur wil starten vanaf de Franse grens dan is dit je laatste kans, want volgend jaar starten we weer twee weken verder naar het zuiden. Meer informatie over week 5&6 vind je hier.


Voorbereiding week 9&10

Op het moment van het verschijnen van deze nieuwsbrief zijn we net terug uit de hoge Vogezen waar we de laatste hand hebben gelegd aan de voorbereiding van week 9&10, de twee nieuwe wandelweken van 2015. Het is elk jaar weer een hele uitdaging om geschikte overnachtingsplaatsen te vinden aan of dichtbij de GR5. Bovendien kregen we te maken met bergpassen die nog dicht waren vanwege de hevige sneeuwval begin april. Hierdoor moesten we heel wat extra kilometers maken. Maar het is ons weer gelukt om mooie en soms ook verrassende overnachtingsplaatsen te vinden. Deze weken slapen we ook drie keer in berghotels/refuges. Één daar van hebben we al uitgeprobeerd. Goed geslapen en heerlijk gegeten!

 
Nieuwe tent

Aan het eind van onze kampeerwandelweken van 2014 hebben we in Ribeauvillé ritueel afscheid genomen van onze groepstent. Na drie jaar trouwe dienst te hebben bewezen was hij inmiddels zo lek als een mandje en liet de stevigheid van het frame zeer te wensen over. Dit jaar gaan we met een spiksplinternieuwe tent op stap zodat we weer droog kunnen zitten mocht het een keer regenen (wat het natuurlijk niet zal doen tijdens onze wandelweken).
Voor dat we vertrekken oefenen we nog een keer in het opzetten en afbreken en proberen we de inrichting nog wat efficiënter te maken zodat er meer zitplaatsen zijn.


Wandelgidsen voor week 5&6, 7&8 en 9&10

Omdat de oorspronkelijke topogidsen voor dit deel van het GR5-traject al geruime tijd niet meer verkrijgbaar zijn is onze eigen cartograaf en medewandelaar Mathie Hoenjet inmiddels aan de slag gegaan met het maken van alternatieve wandelgidsen voor het hele GR5-traject van 2015. De gidsen zullen gefaseerd beschikbaar komen, maar ruimschoots voor de start van de betreffende wandelweken klaar zijn. Ook als je dit traject op eigen gelegenheid loopt kun je deze gidsen bestellen. Meer informatie vind je hier.


Lentewandeling in het Zuiden

Zondag 31 mei organiseren we weer onze lentewandeling in het Zuiden. Dit keer lopen we van Sittard naar Valkenburg, deels over het Pieterpad en het Pelgrimspad.
Holle wegen, mooie vergezichten en hellingbossen typeren deze wandeling. En op het eind natuurlijk een biertje op een mooi terras in Valkenburg. Deelname is gratis. Er is plaats voor 25 wandelaars. Meer informatie vind je hier.


En toen wist ik het!

Behalve het organiseren en begeleiden van de GR5 kampeerwandelweken had Leon de afgelopen jaren ook nog zijn eigen praktijk als loopbaancoach. Eind 2013 was voor hem een moment om de balans op te maken of, en hoe hij met deze loopbaanpraktijk verder wilde gaan.
In dit artikel lees je hoe zijn GR5-wandeling door de Alpen hem hielp er achter te komen welke nieuwe weg hij in ging slaan.
Neem ook een kijkje op zijn nieuwe website.

Wandelgroeten,

Leon