headerfoto

  

Nieuwsbrief september 2012.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • GR5 2013: In 6 wandelweken van Maastricht naar Salonnes (F). Inschrijving nu geopend.
  • Belgisch wandelweekend in het Land van Herve en de Voerstreek met overnachting op Chateau Dalhem.


Inschrijving kampeerwandelweken GR5 2013 nu geopend.
Door alle positieve reacties over de kampeer-
wandelweken in 2012 kijken we nu al met veel
plezier uit naar de wandelweken in 2013.
We hebben besloten om ons vanaf nu volledig op de GR5 te focussen en de Pieterpad wandelweken niet meer in ons programma op te nemen.
In 2013 starten we opnieuw in Maastricht. We vertrekken hier op zaterdag 22 juni en organiseren dan 6 wandelweken over de GR5.
Via de Belgische Ardennen, het Ourdal, het Luxemburgs-Duitse Moezeldal en het Noordfranse natuurpark van Lotharingen bereiken we op 3 augustus het Franse plaatsje Salonnes, ten oosten van Nancy. De Vogezen komen dan al in zicht en verwachten ons in 2014.
Vanaf 2014 organiseren we elk jaar 6 wandelweken, maar starten dan telkens twee weken verder naar het zuiden.
Zo bieden wij nieuwkomers in 2013 nog de gelegenheid om op het eindpunt van het Pieterpad hun stoute schoenen aan te trekken en over te stappen op de GR5. Ook de komende jaren kunnen zij dan nog met ons meelopen naar het zuiden. Wandelaars die al met ons onderweg zijn over de GR5, kunnen hun wandeling elk jaar met minimaal twee weken vervolgen. Onderweg aansluiten en één of meer weken meelopen kan natuurlijk ook nog steeds.
Alle informatie over de GR5 wandelweken in 2013 en de inschrijfmogelijkheden vind je hier op onze website.

23-25 november 2012: Belgisch wandelweekend in het Land van Herve en de Voerstreek met overnachting op Chateau Dalhem.
Om de wandelspieren soepel te houden en ook om kennis te maken met ons en met onze wandelaars organiseren we ook deze winter weer een aantal wandelingen IN het Zuiden.
Van vrijdag 23 tot zondag 25 november staat er een Belgisch wandelweekend op het programma. Onze standplaats is Chateau Dalhem, een prachtige groepsaccomodatie, ten zuiden van Maastricht, die wij dat weekend geheel tot onze beschikking hebben. Tijdens de GR5 wandelweken eerder dit jaar kampeerden wij hier in de tuin van het kasteel. Chateau Dalham ligt op de grens van de Voerstreek en het Land van Herve. Een prachtig heuvelachtig wandelgebied, waardoorheen niet alleen de GR5, maar ook de GR128 en de GR563 lopen. Van deze paden maken wij dan ook dankbaar gebruik tijdens dit geheel verzorgde wandelweekend.
Alle informatie over dit mooie wandelweekend en de inschrijfmogelijkheden vind je hier op onze website.

Wij wensen iedereen een mooi wandelnajaar en we verheugen ons er op je te ontmoeten bij een van onze wandelingen in of naar het zuiden.

Wandelgroeten,
Leon