headerfoto

  

Nieuwsbrief maart 2012.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • 6 mei, wandeling Maastricht-Visé over Krijtlandpad en Pelgrimspad.
  • GR5, GR65 en Pieterpad kampeerwandelweken, stand van zaken.
  • Wandelen met een Pieterpadmarkeerder, 1 en 21 april.


6 mei, wandeling Maastricht-Visé over Krijtlandpad en Pelgrimspad.
We organiseren nog één wandeling In het zuiden voordat we op 23 juni aftrappen met de GR5 kampeerwandelweken.
Op zondag 6 mei lopen we van Maastricht naar Visé, over een deel van het Krijtlandpad en over het laatste stuk van het Pelgrimspad. Een wandeling van 25 km voor stevige doorstappers!
Een mooie gelegenheid om op een actieve manier kennis te maken met het Op Stoute Schoenen-team en met deelnemers aan de kampeerwandelweken van voorgaande jaren. 
Alle informatie over deze wandeling en inschrijfmogelijkheid vind je hier op onze website.

GR5, GR65 en Pieterpad kampeerwandelweken, de stand van zaken.
We zijn inmiddels druk bezig met de voorbereiding van de kampeerwandelweken over de GR5 en het Pieterpad. Alle campings zijn besproken, kampeermaterialen krijgen binnenkort een onderhoudsbeurt en de laatste routewijzigingen worden nog verkend.
De inschrijvingen lopen voorspoedig.
De GR5: Week 1 (M'tricht-Spa): nog één plaats beschikbaar, week 3 (Ouren-Echternach) zit inmiddels vol!
Op week 2 (Spa-Ouren) en week 4 (Echternach-Dudelange) zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.
Het Pieterpad, van Coevorden naar Maastricht: Op alle weken ( 2, 3 en 4) zijn nog meerdere plaatsen beschikbaar!
De GR65, van Nyon naar le-Puy-en-Velay: Alle drie de weken zijn volgeboekt!
Meer informatie over de kampeerwandelweken over de GR5, Het Pieterpad en de GR65 en de inschrijfmogelijkheden vind je hier op onze website.
Had je willen deelnemen aan een wandelweek die inmiddels is volgeboekt, geef je dan toch op! We zetten je op een wachtlijst en je krijgt bericht van ons zodra er een annulering is. Je hoeft dan pas definitief te beslissen.


Wandelen van Rolde naar Schoonloo met een Pieterpadmarkeerder op zondag 1 april of zaterdag 21 april.
Op de informatiesite van het Pieterpad lazen we het volgende bericht:
Op zondag 1 april of zaterdag 21 april kun je met de markeerders van het Drentepad en het Pieterpad over het Pieterpad wandelen van Rolde naar Schoonloo, door het prachtige en afwisselende Drentsche landschap. Dit is een van de mooiste etappes uit de eerste week van onze Op Stoute Schoenen kampeerwandelweken over het Pieterpad. Omdat wij deze week vanaf dit jaar niet meer organiseren is dit een mooie gelegenheid om toch de sfeer van het Drentsche landschap te ervaren en niet alleen te hoeven lopen. Je loopt langs Hunebedden, via een oude spoordijk, de Drentsche AA en tussen de grazende Charolaiskoeien door. Je kruist de doorwaadbare Anderense beek en je drinkt thee/koffie in het infocentrum van staatsbosbeheer.
De wandeling van ca. 20 km start om 11.00 uur bij de Jacobuskerk in Rolde. De wandeling eindigt in Schoonloo (ca 17.00 uur) met een stevige kop soep voor de liefhebbers (eigen rekening). Start en eindpunt zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer.
Info en opgave (is wenselijk) bij Greet Hogerhuis en Nico Visser: 0592 501757 / 0611118864 / 06 14654166. 


Wij wensen iedereen een mooi wandelvoorjaar en we verheugen ons er op je te ontmoeten bij een van onze wandelingen in of naar het zuiden.

Wandelgroeten,
Leon