headerfoto

  

Nieuwsbrief februari 2014.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • Wandelweken GR5 2014 bijna vol!
  • Alternatief voor niet verkrijgbare topogidsen 
  • Lentewandeling in het Zuiden
  • Voetverzorging
     

Wandelweken GR5 2014 bijna vol!

Het is dit jaar hard gegaan met de inschrijvingen voor de GR5 wandelweken. Het is fijn om te constateren dat we in een behoefte voorzien en dat we dat volgens de goede formule doen: vrijheid, blijheid.
Wij hebben weer veel zin om straks de wandelaars te begeleiden en te verzorgen en zijn nu al druk bezig met de voorbereidingen.
Al in december 2013 zaten de wandelweken bijna allemaal vol. Zowel oud-deelnemers (sommigen al voor het 5e jaar!), maar ook veel nieuwe deelnemers verwelkomen we straks bij de start van hun wandelweken. Op dit moment is er nog zeer beperkt plaats op week 3 (Ouren-Echternach, van 21-28 juni) en op week 7 en 8 (Salonnes-Ribeauvillé, van 19 juli - 2 augustus).
Tijdens week 3 loop je door het prachtige dal van de Our naar Vianden en vervolgens via het indrukwekkende Müllerthal naar het mooie stadje Echternach aan de Sûre. 
Tijdens week 7 en 8 loop je via een vlakke aanloop langs meren en kanaaltjes naar de Vogezen. Hier ga je over de Col du Donon (718 m) om vervolgens via de schilderachtige wijndorpjes van de Elzas naar het eindpunt Ribeauvillé te lopen. Tijdens de rustdag is er de gelegenheid om de stad Strassbourg te bezoeken.
Wil je nog mee met een van deze weken, schrijf je dan nu in via het inschrijfformulier op onze website, want het gaat echt om de allerlaatste plaatsen!
De andere weken (4, 5 en 6) zitten vol en hebben zelfs een wachtlijst. Toch loont het de moeite om je aan te melden als je ook een van deze weken mee wilt lopen. De ervaring van andere jaren leert dat er elk jaar wel en aantal annuleringen zijn. Als je op de wachtlijst staat schept dat uiteraard geen verlichtingen. Je hoeft ook nog geen aanbetaling te doen. Je hoeft pas te beslissen of je meegaat als je het bericht krijgt dat er een plaats voor je beschikbaar is gekomen.


Alternatief voor niet verkrijgbare topogidsen GR5

Op dit moment is GR5 topogids Wallonië en Groot Hertogdom Luxemburg, (nodig voor week 3) en GR5 topogids Crête des Vosges (nodig voor week 7 en 8) niet meer verkrijgbaar.
Bij navraag blijkt dat topogids Wallonië en Groot Hertogdom Luxemburg niet meer in het Nederlands zal verschijnen maar wel nog verkrijgbaar is in het Frans bij de webshop http://www.groteroutepaden.be/ .Topogids Crête des Vosges wordt vernieuwd, maar de verschijningsdatum is nog niet bekend.Voor de deelnemers aan week 3 zullen wij zorgen voor Nederlandstalige kopieën van de relevante pagina's (kaarten en tekst). Deze kun je dan tegen kostprijs bij ons aanschaffen.Mocht de nieuwe topgids Crête des Vosges in juni nog steeds niet verkrijgbaar zijn, dan zullen we ook van de relevante pagina's van deze gids kopieën maken voor de deelnemers aan week 7 en 8.Wel is nog verkrijgbaar topgids "Luxemburg - Lotharingen, wandelen van Diekirch naar Schirmeck". Deze gids heb je nodig voor week 3, 4, 5, 6 en 7 en is ook te bestellen bij de webshop van http://www.groteroutepaden.be/

 
Zondag 6 april a.s.: Lentewandeling van Maastricht naar Gulpen over Pieterpad, Pelgrimspad en Krijtlandpad.

Deze mooie lentewandeling van 22 km. voert ons via het Pieterpad langs de mergelgrotten van Bemelen en het riviertje de Geul naar Valkenburg. Hier stappen we over op het Krijtlandpad. Na wat klimwerk en een klein stukje Pelgrimspad komen we in het prachtige Gerendal, een droogdal waar wilde orchideeën bloeien. Dan gaan we opnieuw omhoog en komen op een plateau met mooie uitzichten. Uiteindelijk dalen we af naar Gulpen, het gezellige Limburgse stadje met veel terrasjes. Hier nemen we de bus terug naar de startplaats, Station Maastricht.  De afstand is 22 kilometer, maar op verschillende punten onderweg met busverbindingen in te korten.
Meer informatie over deze wandeling en over de inschrijfmogelijkheid vind je hier.


Voetverzorging

In de vorige nieuwsbrief zijn we gestart met het vermelden van links naar interessante websites. Elke nieuwsbrief willen we minstens één link toevoegen.
Dit keer een link naar een interessant artikel over voetverzorging op de Hiking-site.
Een onderwerp waar we elk jaar weer mee te maken krijgen tijdens de GR5 wandelweken zijn blaren. Hoe voorkom je ze en hoe verzorg je ze? Het artikel vind je hier.
Eerder vermelde links vind je op onze website bij het menu "Interessante websites"


Wandelgroeten en tot ziens op een van onze wandelingen IN of NAAR het Zuiden,

Team Op Stoute Schoenen