headerfoto

  

Nieuwsbrief januari 2016.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • GR5 kampeerwandelweken 2016: de laatst beschikbare plaatsen!
  • GR5 routeboekjes.
  • Hoe Ruud en Edith de GR5 wandelweken beleefden.
  • Hulp gevraagd!
  • Dagwandeling zondag 28 februari  a.s. door natuurgebied Kampina.
  • Weg van de waan. Een (outdoor-)activiteit voor mannen.


* GR5 kampeerwandelweken 2016: de laatst beschikbare plaatsen!


De inschrijvingen voor de GR5-kampeerwandelweken 2016 zijn voorspoedig verlopen. Het doet ons goed om straks weer veel trouwe Op Stoute Schoenen lopers te ontmoeten, maar ook de nieuwe deelnemers heten wij van harte welkom! Zoals altijd gaan wij weer ons best doen om er goed georganiseerde en fijne wandelweken van te maken. Voor de snelle beslissers zijn er nog een paar plaatsen beschikbaar in week 7&8 (25 juni - 9 juli, Vogezen en Elzas) en door een annulering ook in week 9&10 (9 - 23 juli, Hoge Vogezen, Ballons). Week 11&12 (Jura, Meer van Genève) zitten vol, maar het loont altijd de moeite om je vrijblijvend aan te melden voor de wachtlijst. Wellicht komen er nog annuleringen en dan zit je er zo maar tussen. Alle informatie en foto's van de trajecten vind je hier.


* GR5 topogidsen en routeboekjes.

Ook al is de GR5 over het algemeen goed gemarkeerd, toch is het belangrijk om over up-to-date routeboekjes te beschikken, gezien de vele routewijzigingen op het GR5 traject wat wij dit jaar gaan organiseren.
Er zijn twee mogelijkheden: De (inmiddels weer goed verkrijgbare) nieuwe Franstalige Topogidsen of de Nederlandstalige routeboekjes van onze eigen mee-wandelende cartograaf Mathie Hoenjet.
Alle details over deze gidsen en boekjes vind je hier.


* Hoe Ruud en Edith de GR5 wandelweken beleefden.


Afgelopen jaar liepen Ruud en Edith voor het eerst mee met Op Stoute Schoenen. Zij liepen het traject Dudelange - Salonnes. Na afloop werden zij geïnterviewd door het outdoor E-magazine ECTIV. Edith zorgde voor de prachtige foto's bij het artikel wat je hier kunt lezen. Dat het hen goed is bevallen mag wel blijken, want ook dit jaar lopen zij weer met ons verder over de GR5. En Ruud blijft zelfs twee weken langer om te helpen met alle organisatorische werkzaamheden!


* Hulp gevraagd!

Voor week 9&10 (9 - 23 juli) zoeken wij nog versterking van ons team.

Vind jij het leuk om 5 x per week een lekkere maaltijd voor de wandelaars te bereiden, om voor het ontbijt te zorgen en alle inkopen onderweg te doen? Heb je daar ook de vaardigheden voor in huis en daar liefst ook enige ervaring in? Meld je dan door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het is een zelfstandige taak en je moet beschikken over eigen vervoer voor de boodschappen.
Er staat een vergoeding tegenover.

Niets voor jou? Misschien ken je iemand voor wie dit wel wat is. Wil je hem of haar dan met ons in contact brengen?
* Dagwandeling zondag 28 februari door het Brabantse Kampina natuurgebied.


Het leuke van de dagwandelingen is dat er altijd een mix van GR5-lopers en belangstellenden mee loopt. De sfeer is altijd erg gezellig en er worden veel ervaringen uitgewisseld. Op zondag 28 februari lopen we onze winterwandeling door het Brabantse natuurgebied Kampina. Deze 16 km lange NS wandeling van station Boxtel naar station Oisterwijk maakt deel uit van het Brabants Vennenpad. We lopen over onverharde zandwegen en smalle bospaden over de Kampinaheide met zijn vele vennen en door de Oisterwijkse bossen. Deelname is gratis. Er is plaats voor 25 wandelaars. Meer informatie vind je hier.


* Weg van de Waan, een (outdoor-)activiteit voor mannen.


Tijdens het lopen van de GR5 in de Alpen ervoer ik hoe louterend het werkt om even ver weg van de dagelijkse hectiek te zijn en tot jezelf te komen. Mijn wandelmaatje Bram en ik hadden vaak stevige mannen-gesprekken over zaken die we belangrijk vonden in het leven en hoe daar mee om te gaan. De fysieke wandel-activiteit haalde ons uit ons hoofd en bracht ons dichter bij wat we voelden en echt wilden in het leven. Bij het zien van een prachtige afgelegen berghut kwam ik op het idee om ooit, van daaruit, activiteiten te organiseren voor mannen die even uit die dagelijkse sleur willen ontsnappen en tot zichzelf willen komen en, als ze daar behoefte aan hebben, als mannen onder elkaar levenservaringen willen delen.
Inmiddels organiseer ik voor de tweede keer, samen met twee vrienden een vier-daagse (outdoor-)activiteit voor ongeveer 10 mannen. De eerstvolgende is van 17 t.m. 20 maart. Nog niet in de Alpen, maar op het Domein Cortils, een prachtig, eeuwenoud landgoed (af)gelegen in België, 25 kilometer ten zuiden van Maastricht. Wil je hier meer over weten, download dan hier de flyer (PDF).    


Wandelgroeten

Leon