headerfoto

Nieuwsbrief juni 2011:

  • Start Pieterpad kampeerwandeling over 9 weken.
  • Nieuwe tent.
  • Versterking Op Stoute Schoenen team.
  • Voorbereiding GR5 2012.
  • De Alpen in.


Start Pieterpad kampeerwandelweken over 9 weken.

Over 9 weken is het al weer zover: 20 wandelaars trekken hun stoute schoenen aan en zetten de eerste stappen op weg naar het zuiden. Voor sommigen om één of meerdere weken lekker te lopen in eigen land, voor anderen om een begin te maken aan wat de komende jaren een lange tocht zal worden over de landsgrenzen heen naar het verre zuiden. Wat het doel ook is, wij gaan ons best doen om er een aantal mooie en gezellige wandelweken van te maken. Door goede verzorging te bieden, mooie kampeerplekken uit te zoeken en vooral door iedereen de vrijheid te gunnen om op zijn/haar eigen manier onderweg te zijn.
Wil je nog mee? Schrijf je dan snel hier in. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar.


Nieuwe tent.

Na twee jaar trouwe dienst was onze groepstent aan vervanging toe. Inmiddels hebben we een nieuwe gekocht. Karin en Leon hebben hem al een keer opgezet om straks niet voor verrassingen te komen staan. Het is een mooie, ruime tent met veel ramen waardoor het er goed vertoeven is. Tijdens het kampeerweekend van 25 en 26 juni a.s. gaan we hem inwijden. Wil je daarbij zijn, één of twee dagen wandelen, en kennis maken met het Op Stoute Schoenen team? Lees dan hier meer over het kampeerwandelweekend.


Versterking Op Stoute Schoenen team.

Op veler verzoek gaan wij het aantal dagen waarop het avondeten door ons wordt verzorgd uitbreiden. Zeker op campings waar geen eetgelegenheid in de directe nabijheid is, maar ook op een aantal andere dagen, bieden we de mogelijkheid om gezamenlijk te eten. Tijdens de Pieterpad wandelweken zullen Marlie, Carita, Ans en Miek, elk gedurende één week, de verantwoordelijkheid voor de volledige catering (ontbijt, lunchpakket en avondeten) voor hun rekening nemen. We wensen hen nu al vast veel succes en en verheugen ons op de lekkere en voedzame maaltijden die zij voor ons gaan maken.
Kies je, ondanks hun kookkunsten, liever voor het koken van je eigen potje, of eet je graag een keer "buiten de deur", dan kan dat natuurlijk ook nog steeds.


Voorbereiding voor GR5 2012.

Ans en Leon zijn net terug van hun voorbereidingsweek voor het GR5 traject in 2012. Ondanks dat zij de route tussen Maastricht en Dudelange, aan de Luxemburgs-Franse grens, een aantal jaren geleden al gelopen hebben, werd het traject opnieuw verkend. Ook werden alle campings waar we volgend jaar overnachten bezocht en gereserveerd. We werden weer helemaal enthousiast over de mooie kampeerplekken, het prachtige landschap en de leuke dorpjes waar dit deel van de GR5 doorheen voert. Volgend jaar, vanaf 23 juni, is het zover: dan organiseren we 4 wandelweken over dit GR5-traject van Maastricht, via Spa en Ouren naar Dudelange. We hebben er nu al zin in!
De inschrijving voor deze wandelweken start eind september van dit jaar, maar je kunt nu al je belangstelling kenbaar maken zodat je (zonder verplichtingen) zeker bent van een plaatsje. Meer informatie hierover vind je hier.


De Alpen in.

Voordat Leon in augustus met de Pieterpad wandelaars op stap gaat, gaat hij eerst nog zelf zijn wandeling over de GR5 vervolgen. Begin juli vliegt hij met zijn wandelmaatje Bram, naar Geneve. In Nyon steken zij het meer over en beginnen aan de overkant aan het traject door de Alpen. In 14 dagen wordt er gelopen van Thonon les Bains tot Laundry of (als alles mee zit) tot Val d'Isere. Er wordt overnacht in berghutten. In de volgende nieuwsbrief uiteraard een uitvoerig verslag met foto's over deze tocht.

Wij wensen iedereen een mooie wandelzomer en wellicht tot ziens op een van de wandelpaden naar het zuiden.

Team Op Stoute Schoenen