headerfoto


Nieuwe wandelgids Pieterpad deel II

Eind februari is op de wandel- en fietsbeurs de nieuwste (8e) druk van de Pieterpad wandelgids deel II gepresenteerd.  Deel II beschrijft het traject van Vorden naar Maastricht. De nieuwe lay-out is vergelijkbaar met de wandelgids deel I die in 2008 is verschenen. De beschrijving van de route en bezienswaardigheden onderweg is verbeterd. Op de verbeterde kaarten is nu ook te  zien wanneer het pad verhard of onverhard is. Behalve de gids is ook de route zelf ingrijpend gewijzigd. Met name bij Doetinchem en bij Roermond is de route verlegd om een nieuw industrieterrein en een nieuwe autosnelweg te vermijden. Het Pieterpad is hierdoor niet alleen langer geworden, maar ook het percentage onverharde paden is toegenomen.
Bij de Op Stoute Schoenen kampeerwandelweken volgen wij uiteraard de route zoals deze in de nieuwste (8e) druk is beschreven.
Voor wandelweek 1 heb je wandelgids I nodig
Voor wandelweek 2 heb je wandelgids I en II nodig
Voor wandelweek 3 en 4 heb je wandelgids II nodig.
Beide gidsen zijn voor € 18,70 verkrijgbaar bij de boekhandel en ANWB of via internet te bestellen via internet bij http://www.nivon.nl/ of www.wandelnet.nlNieuwe wandelgids Hollands Kustpad

De wandelgids LAW 5-2/5-3 over het Hollands Kustpad (Hoek van Holland - Den Helder v.v.) is weer verkrijgbaar. Het betreft nog steeds de eerste druk, maar alle routewijzigingen zijn hierin verwerkt. Loop je mee met de Op Stoute Schoenen kustpadwandelweken en moet je de gids nog aanschaffen, let dan op dat je de 1e gewijzigde druk 2010 koopt. Ook deze gids is verkrijgbaar bij boekhandel en ANWB kantoor of te bestellen via internet http://www.wandelnet.nl/
De gids kost € 16,90Stem Pieterpad!

Het Ministerie van VROM en het Nirov hebben het initiatief genomen om een Canon van de Ruimtelijke Ordening op te stellen. Na een aantal discussieronden in het land is er een groslijst opgesteld van iconen van de ruimtelijke ordening. Een van die iconen is het landelijke netwerk van lange afstand wandelpaden, wat in de afgelopen 30 jaar tot stand is gebracht. Het Pieterpad is de vaandeldrager voor dit netwerk.
 
Tot 1 april 2010 kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op deze iconen. Met jouw stem op het Pieterpad breng je tot uitdrukking dat er in de landelijke sturingsdiscussies over de ruimte ordening meer belang gehecht moet worden aan het netwerk van lange afstand wandelpaden, en de waarden waar dit netwerk voor staat: onthaasting, natuur- en cultuurbeleving en duurzaamheid, Daar is veel behoefte aan aangezien we nog steeds merken dat de wandelpaden bij conflicten in de ruimtelijke ordening doorgaans aan het kortste eind trekken.
 
Stem daarom op het Pieterpad via: www.canonro.nl Wandel- en fietslogboek

Wil je graag je wandelprestaties bijhouden en informatie over het weer, de moeilijkheidsgraad, de afstand, etc kunnen terugvinden dan is het nieuwe wandel- en fietslogboek misschien iets voor jou. In dit handige, weerbestendige boekje kun je van meer dan 100 tochten al deze gegevens bijhouden. Daarnaast is er ook nog voldoende ruimte voor je persoonlijke aantekeningen. Ook leuk om aan iemand cadeau te geven. Het boekje wordt namelijk standaard geleverd in een toepasselijke cadeauverpakking.
Meer informatie vind je op de site http://www.wandelenfietslogboek.be/Kustpad en Pieterpad kampeerwandelweken 2010

Het lijkt nog ver weg maar het is dchterbij dan je denkt. Het kampeerwandelseizoen staat weer voor de deur. Ook al zijn de temperaturen er misschien nu nog niet naar, dat gaat snel veranderen.
We hebben er weer veel zin in. Onze tent is al weer geïnspecteerd en na een intensief wandeljaar 2009 zijn onze stoute schoenen voorzien van nieuwe zolen.

Van 15 t.m. 29 mei organiseren we de kampeerwandelweken over het Hollands Kustpad. Van Den Helder naar Haarlem en van Haarlem naar Hoek van Holland. Er zijn nog plaatsen beschikbaar op beide wandelweken, maar wacht niet te lang als je zeker wilt zijn van je deelname.
Meer informatie over de Kustpad kampeerwandelweken vind je hier.

Van 14 augustus t.m. 11 september organiseren we voor de tweede keer de kampeerwandelweken over het Pieterpad. De vele positieve reacties en hernieuwde inschrijvingen van veel van de deelnemers uit 2009 maken dat we er weer erg naar uitkijken. Dit jaar organiseren we vier wandelweken waardoor we het hele Pieterpad bestrijken. Er zijn inmiddels wandelaars die hebben ingeschreven voor alle vier de weken! Maar dat hoeft natuurlijk niet! Één weekje meelopen is ook al de moeite waard.
Op elke week zijn nog een paar plaatsen beschikbaar, maar ook hier geldt: wacht niet te lang als je zeker wilt zijn van je deelname.
Meer informatie over de Pieterpad kampeerwandelweken vind je hier.


Wandelgroeten van Ans en Leon
Op Stoute Schoenen