headerfoto

  

Nieuwsbrief augustus 2011.

GR5 Alpentraject Thonon les Bains - Val d'Isère

 

Van 12 t.m. 24 juli liep Leon, samen met zijn wandelmaatje Bram, het eerste deel van het GR5 traject door de Alpen. In 12 dagen van Thonon les Bains naar Val d`Isère.

Op de valreep, vlak voor het vertrek naar Pieterburen, nog een terugblik op deze wandeling.

Klik op de foto voor een impressie
van de Alpenwandeling.

Hoewel de weersomstandigheden erg matig waren (veel bewolking, regen en zelfs sneeuw boven de 2000m.) hebben we genoten van een prachtige tocht. Het traject door de Alpen is in niets te vergelijken met het voorgaande deel van de GR5. Hoger, steiler, zwaarder, soms kouder, ruiger en nog mooier dan het traject door de Ardennen, Vogezen en Jura.
Ook het overnachten is anders. Kamperen lukt niet meer en het overnachten in (soms zeer primitieve) berghutten is een belevenis op zich.
Het lijkt ook wel of op je dit deel van het pad ook meer GR5-wandelaars ontmoet. Zo spraken wij met mensen uit IJsland, Roemenië, Spanje, Engeland, Duitsland, Nederland en uiteraard Frankrijk.
De zwaarte van de tocht hoeft je niet af te schrikken om ook dit deel van de GR5 te lopen. Een goede voorbereiding is daarbij wel van belang!
Door in Nederland te beginnen doe je stap voor stap je wandelervaring op die je straks in de Alpen goed van pas zal komen.

Ook stap voor stap naar de Alpen? 
Als je vlug bent kun je nog mee met de kampeerwandelweken over het Pieterpad. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar in week 1, 3 en 4. Of maak volgend jaar een begin met de GR5, vanaf Maastricht lopen we in 4 weken naar de Franse grens.
De Alpen komen zo al een stukje dichterbij!
Kijk voor meer informatie elders op onze website.

Volg ons via Twitter. Van 13 augustus t.m. 10 september twitteren wij dagelijks over de kampeerwandelweken over het Pieterpad.
Wandelgroeten,
Leon