headerfoto

Nieuwsbrief maart 2011: 

  • Wandeling Rondom St. Pietersberg wordt herhaald.
  • Nieuwe wandeling IN het zuiden: 3 april in de Voerstreek
  • Pieterpad als try-out voor Camigno naar Santiago.
  • Landgoed aan het Pieterpad in Z-Limburg genomineerd voor Natuur en Erfgoedprijs. Stem!

 

 

Wandeling rondom St. Pietersberg wordt 30 maart herhaald.

Zondag 27 februari liepen wij met een fijne groep wandelaars een rondje van 20 km. rondom de St. Pietersberg. We genoten van de wandeling en onderweg werden heel wat Pieterpad- en GR5-ervaringen uitgewisseld.  De voorspelling was de hele dag regen, maar dat viel gelukkig erg mee. De ergste bui viel net toen wij halverwege pauzeerden in het Belgische plaatsje Kanne.
Voor degenen die niet mee konden organiseren we deze wandeling nog een keer op woensdag 30 maart a.s.
Klik hier voor meer informatie.

Nieuwe wandeling IN het zuiden op 3 april: Voerstreekwandeling.

Op zondag 3 april organiseren we een wandeling in de Belgische Voerstreek. Ook tijdens deze wandeling kun je kennis maken met de begeleiders van Op Stoute Schoenen en met oud deelnemers aan de kampeerwandelweken over het Pieterpad van de afgelopen jaren.
Klik hier voor meer informatie.

Pieterpad als try-out voor Camigno naar Santiago.

Tijdens onze Pieterpad kampeerwandelweken van vorig jaar hadden wij op de camping in Rolde een ontmoeting met Peter Paul en Tonny. Bepakt met meer dan 15 kg bagage per persoon liepen zij het Pieterpad in 19 dagen! Onderweg werd zoveel mogelijk gekampeerd. Zo wilden zij ervaren of deze manier van wandelen hen zou bevallen om vervolgens in 2011 te voet en met bepakking vanuit hun woonplaats naar Santiago de Compostella te lopen. Inmiddels is de beslissing genomen. In mei vertrekken Peter Paul en Tonny voor hun lange tocht naar Santiago.
Lees hun verslag, bekijk de foto's van hun Pieterpadwandeling en volg ze op weg naar Santiago via hun weblog: pieterpad.zimzer.com  

Landgoed aan het Pieterpad in Z-Limburg genomineerd voor Natuur en Erfgoedprijs 2011. Stem!

Huis ten Dijcken bij Spaubeek ligt aan het Pieterpad. De eigenaren willen het bijbehorende landgoed openstellen en ze nodigen het Pieterpad uit om de route er overheen te laten lopen. Dit plan is genomineerd voor de Buitenleven Natuur en Erfgoedprijs 2011. Als je je stem uitbrengt voor dit initiatief, komt de realisatie weer iets dichterbij en wordt het Pieterpad weer een beetje aantrekkelijker.
Kijk voor meer informatie en het uitbrengen van je stem op www.natuurenerfgoedprijs.nl
Stemmen kan tot 14 maart.