headerfoto

  

Nieuwsbrief maart 2013.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • Veel belangstelling voor de GR5 wandelweken van Maastricht naar Salonnes (F).
  • Dagwandeling door het Geul- en Gulpdal in Zuid Limburg.
  • Ook in 2013 weer een Belgisch wandelweekend in het Land van Herve en de Voerstreek met overnachting op Chateau Dalhem.
     


Veel belangstelling voor de wandelweken over de GR5 van Maastricht naar Salonnes.

Het doet ons een groot plezier dat zich weer veel wandelaars hebben aangemeld voor de GR5 kampeerwandelweken. We verwelkomen straks veel enthousiaste lopers die vorig jaar ook met ons hebben meegelopen, maar ook een flink aantal nieuwe deelnemers. Sommigen daarvan maken een begin aan hun GR5-avontuur en starten in Maastricht, anderen lopen mee vanaf een plaats verder in het zuiden.
Week 3 en 4 (Ouren - Echternach en Echternach - Dudelange) zijn inmiddels volgeboekt. (24 deelnemers en een wachtlijst)
In week 5 en 6 (Dudelange - Salonnes) en week 1 en 2 (Maastricht - Spa en Spa - Ouren/Troisvierges) zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Week 1 en week 2 zijn mooie weken om het wandelen met Op Stoute Schoenen eens uit te proberen, de sfeer te proeven en te ervaren wat vrijheid - blijheid  inhoudt tijdens deze geheel verzorgde wandelweken. De wandeletappes in deze eerste twee weken zijn ook nog niet zo zwaar. We lopen door de idyllische Voerstreek, het Land van Herve en de prachige Ardennen.
We slapen op mooie campings en in ook twee avonden in de tuin van een kasteel.
Vanaf de eindpunten, Spa of Troisvierges reis je makkelijk met de trein weer terug naar Nederland.
Week 5 en 6 zijn ideaal voor degenen die de Franse sfeer willen proeven en willen wandelen door het mooie Noord-Franse natuurpark van Lotharingen. In week 5 overnachten we op de stadscamping van Metz. Op de rustdag kun je de kathedraal en het Centre Pompidou bezoeken. 
De beschrijving van de wandelroute is in het Nederlands dus je zult niet verdwalen wanneer je de taal niet machtig bent.
Wil je nog mee? Schrijf je dan snel in via het inschrijfformulier elders op deze website. 
Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te mailen of te bellen, we staan je graag te woord.


5 mei a.s.: Dagwandeling door het Geul- en Gulpdal in Zuid Limburg

Om alvast aan je wandelconditie te werken voor de GR5, of om kennis te maken met het team van Op Stoute Schoenen organiseren we op 5 mei een dagwandeling IN het zuiden.
We lopen een kleine 20 kilometer door de dalen van twee bekende Limburgse riviertjes, de Gulp en de Geul.
Maar vergis je niet, af en toe klimmen we ook uit het dal en dan gaat het stevig berg op.
In deze tijd van het jaar is de natuur hier op zijn mooist!
Meer informatie over deze dagwandeling vind je hier.


8-10 november 2013, wegens success herhaald: Belgisch wandelweekend in het Land van Herve en de Voerstreek met overnachting op Chateau Dalhem.

Het Belgisch wandelweekend dat wij in het najaar van 2012 organiseerden was een groot succes. Daarom organiseren we ook dit najaar weer een geheel verzorgd wandelweekend met overnachting op Chateau Dalhem, een prachtige groepsaccomodatie in een mooi wandelgebied net over de grens bij Maastricht.
Meer informatie over dit weekend en inschrijfmogelijkheden tref je aan in de volgende nieuwsbrief van september.Wij verheugen ons er nu al op je straks te ontmoeten bij een van onze wandelingen IN of NAAR het zuiden.


Wandelgroeten,
Leon