headerfoto

  

Nieuwsbrief oktober 2011.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • Terugblik kampeerwandelweken Pieterpad 2011
  • Maar liefst 10 kampeerwandelweken in 2012
  • We gaan weer wandelen IN het zuiden


Terugblik Pieterpad kampeerwandelweken 2011
Hoewel de weersomstandigheden erg matig waren kijken we toch terug op 4 zeer geslaagde Pieterpad kampeerwandelweken. Met fijne mensen liepen we letterlijk en figuurlijk naar het hoogtepunt van het Pieterpad. De afsluitingsweek was fantastisch, met een, inmiddels traditionele, Limburgse avond, verzorgd door Jan van Mulken, met Limburgse kouw sjottel, gerstenat en natuurlijk een Elske. Op de St. Pietersberg waren er bubbels en vierden we feest. En wat mooi dat we nog een flinke en spontane donatie aan KWF hebben kunnen doen.
Klik op de foto voor een indruk van het campingleven tijdens deze kampeerwandelweken.

Maar liefst 10 kampeerwandelweken in 2012
Volgend jaar starten we met de organisatie van de eerste 4 kampeerwandelweken over de GR5. Op 23 juni vertrekken we in Maastricht en op 21 juli komen we aan in Dudelange, aan de Luxemburgs-Franse grens. We nemen hiermee de organisatie van de GR5-kampeerwandelweken over van onze collega's van "de GR5 te lijf". Organisator Luc Mol van de GR5 te lijf, verzorgde de afgelopen 9 jaren met veel succes kampeerwandelweken over de GR5 van Maastricht tot Nyon, aan het meer van Genève. Voor degenen die niet via het zware Alpentraject naar de Middellandse Zee willen lopen organiseert hij in 2012 drie kampeerwandelweken over de GR65 van  Nyon naar Le Puy en Velay, een route ten westen van de Alpen.
In 2012 en 2013 organiseren wij natuurlijk ook nog de kampeerwandelweken over het Pieterpad.
In 2012 starten we echter niet meer in Pieterburen, maar in Coevorden en organiseren we week 2, 3, en 4 naar de St. Pietersberg in Maastricht.

Samen organiseren we zo maar liefst 10 kampeerwandelweken tussen Noordzee en Mediterranée.
Pieterpad (Coevorden - Maastricht St. Pietersberg) organisatie: Op Stoute Schoenen.
GR5 (Maastricht - Dudelange) organisatie: Op Stoute Schoenen.
GR65 (Nyon - Le Puy) organisatie: De GR5 te lijf.

Wandelen IN het zuiden
Vanaf november gaan we elke maand weer een wandeling IN het zuiden organiseren. De eerste twee wandelingen staan inmiddels vast.
Zondag 20 november: Kustpadwandeling van Den Haag naar Katwijk ("Het zuiden" is een relatief begrip. Het ligt er maar aan waar je bent!)
Zondag 18 december: Rondwandeling in het Limburgs Heuvelland tussen Kunrade en Eys
Meer informatie over "wandelen IN het zuiden" vind je hier.

Wij wensen iedereen mooie herftstdagen en wellicht tot ziens bij een van de wandelingen In het zuiden,

Wandelgroeten,
Leon