headerfoto

  

Terugblik Pieterpad kampeerwandelweken 2009

September 2009

Van 14 t.m. 29 augustus organiseerden wij de eerste twee kampeerwandelweken over het Pieterpad. Onder uitstekende weersomstandigheden begonnen 20 wandelaars in Pieterburen aan hun wandeltocht. Sommigen zeer ervaren met de nodige kilometers in de benen, anderen voor het eerst op pad voor een meerdaagse lange afstandswandeling.

(Klik op de foto voor een foto-impressie)

Door onze wandelformule waarbij iedereen in zijn eigen tempo kan lopen ging dat goed samen. Zo liepen zij van boerencamping naar minicamping naar natuurcamping waar wij vaak de mooiste plekjes hadden kunnen reserveren op een eigen veldje. Daar hebben we genoten van de verhalen van de deelnemers over hun belevenissen onderweg wanneer zij zich na weer een wandeletappe kwamen laven bij onze tent. In Coevorden zat voor een deel van de wandelaars het Pieterpadavontuur voor dit jaar er op. Een aantal anderen liepen met ons door en nieuwe wandelaars sloten zich aan voor de tweede week van Coevorden naar Doetinchem. Het goede wandelweer hield aan en ook in deze week vond iedereen zijn eigen ritme en genoot van het onderweg zijn over een van de mooiste wandelpaden van ons land. 's Avonds, bij een glas wijn in de "Op Stoute Schoenen"-tent, werden de ervaringen uitgewisseld en soms al ambitieuze plannen gemaakt voor volgend jaar.
De prettige sfeer onder de deelnemers en hun positieve reacties maakt dat wij voldaan terugkijken op deze twee weken. Met veel plezier zijn we dan ook al weer begonnen aan de voorbereiding van de Pieterpadkampeerwandelweken voor 2010. We trekken dan in 4 weken over het hele pad van Pieterburen naar de St. Pietersberg. Elders op deze website vind je de planning van deze wandelweken en een route-impressie.
Vanaf nu kun je je inschrijven voor één of meer van deze wandelweken via deze website. De deelnemers van 2009 hebben plaatsgarantie  indien zij zich voor 1 december 2009 inschrijven.

Een aantal reacties uit ons gastenboek:

M'n complimenten! Goed concept, mooi gewandeld, prettige organisatie :) Wie weet nog eens een etappe?
Hanske

Bedankt voor jullie "organisatie" van deze fijne wandelweek. Prima sfeer, we hebben erg veel plezier gehad. Wat vooral ook fijn was: de flexibiliteit van jullie om ons op de lange wandeldagen een eind op weg te helpen. En wanneer we terugkwamen van een wandeling voelde dat als thuiskomen.
Yvonne

De bagage lever je in bij het organisatie-verzorgingsteam: Leon, Ans en Paul. Overige bagage laat je stap voor stap achter op het Pieterpad.
Dank voor jullie gastvrijheid.
Riena en Gerard

Als enthousiaste wandelaar ben ik steeds op zoek naar nieuwe wandelmogelijkheden. Ik denk dat ik nu een goede gevonden heb! Jullie formule sluit perfect aan op mijn behoefte. Dan is het afwachten of het ook zo werkt als de site belooft en dat bleek ook zo te zijn. Ik heb heerlijk gewandeld met heel gezellige mensen. Welicht zien jullie mij nog eens terug. Bedankt!
Leendert