headerfoto

  

Nieuwsbrief september 2013.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • Terugblik GR5 wandelweken 2013 Maastricht - Salonnes (F).
  • GR5 wandelweken 2014, inschrijving geopend!  
  • Dagwandeling in oktober i.p.v. wandelweekend in november
  • Website uitgebreid met links naar interessante GR5-websites
     


Terugblik GR5 wandelweken 2013 Maastricht - Salonnes.

Met veel plezier kijken we terug op de 6 GR5-wandelweken van Maastricht naar Salonnes in Noord Frankrijk.
De eerste week was het nog nat en fris. De paden waren vaak modderig en 's nachts moest er soms een extra dekentje aan te pas komen om warm te blijven. We hadden gelukkig te maken met een prima wandelgezelschap dat de sfeer er goed inhield.
Vanaf de start van week 2 werd het weer steeds beter. Van een lekker zonnetje, naar warm, naar heet, naar soms te heet. En op een enkel buitje na bleven week 2 t.m. 6 droog. Gelukkig bracht de bosrijke omgeving in week 5 en 6 de nodige verkoeling. En ook nu weer fijne wandelaars die goed omgingen met de meteorologische omstandigheden. Zo werd er op de heetste dagen extra vroeg ontbeten zodat er vroeg vertrokken kon worden om de ergste hitte voor te zijn.
Er was een grote afwisseling aan kampeerplaatsen. Keurige campings, minder keurige campings, kasteeltuinen, scoutingterreinen, jeugdvakantiecentra, voetbalstadions en recreatieterreinen. Juist die afwisseling maakte het erg leuk. Vaak stonden we aan een rivier (Ambleve, Our, Sure, Moezel) waar soms ook in gezwommen kon worden.
We kampeerden in de schaduw van de bomen, maar ook wel eens in de knetterende zon. Met zeilen maakten we dan een afdak om nog wat schaduw te hebben. En die ene keer dat we dachten dat we in de regen de groepstent moesten opzetten bleek er een groot afdak gebouwd te zijn waaronder we de tent droog konden opbouwen.
Tijdens de rustdagen werd er door sommigen ook echt gerust, anderen maakten toch weer een wandeling, bezochten bezienswaardigheden in de buurt of een grote stad zoals Luik, Luxemburg, Trier, Metz en Nancy.
84 Wandelaars liepen dit jaar één of meer weken met ons mee. Veel oude bekenden die eerdere jaren ook al met ons mee liepen, maar ook weer nieuwkomers die hun stoute schoenen aangetrokken hadden. Het was fantastisch om hun verhalen te horen bij aankomst op de kampeerplaats na weer een mooie wandeldag. Het was heerlijk om ontbijt en avondeten voor ze klaar te maken zodat ze weer op krachten konden komen voor de volgende wandeling.
En wat hebben we gelachen 's avonds bij een lekker glas wijn of een pilsje en genoten van een prachtig afscheidslied gecomponeerd en gezongen door een aantal GR5 wandelaars.
Wat ons betreft, geslaagde weken. Wij hebben nu al weer zin in de GR5 wandelweken in 2014. Jullie ook?
(Klik op de foto hier boven voor een impressie van het kampeerleven langs de GR5)

 
GR5 kampeerwandelweken 2014. Inschrijving geopend!
Volgend jaar (2014) Organiseren we opnieuw 6 kampeerwandelweken over de GR5. We vertrekken dan niet meer vanuit Maastricht, maar 2 weken verder naar het zuiden vanuit Ouren aan de Belgisch - Luxemburgse grens.
We eindigen ook 2 weken verder naar het zuiden. De laatste 2 weken lopen we door de Vogezen en komen uit in Ribeauvillé. Een wijnstadje in de Elzas.
Zo komen we al weer een stukje dichter bij het einddoel: Nice aan de Cote d'Azur.
Een impressie van al deze wandelweken, data, afstanden, dagetappes en praktische informatie vind je op onze website.
De inschrijving voor de GR5 kampeerwandelweken 2014 is geopend! Informatie hierover vind je hier.


Zondag 20 oktober a.s.: Dagwandeling over Pieterpad, Pelgrimspad en Krijtlandpad.
Om een aantal redenen is het helaas niet mogelijk om het geplande wandelweekend in november vanuit kasteel Dalhem door te laten gaan.
In plaats hiervan organiseren we op zondag 20 oktober een prachtige dagwandeling IN het Zuiden.
Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het team van Op Stoute Schoenen en met wandelaars die eerder met ons meeliepen over de GR5.
Via het Pieterpad, Pelgrimspad en Krijtlandpad lopen we van Maastricht naar Eijsden.
Deze geaccidenteerde wandeling voert ons o.a. door het prachtige Savelbos waar we genieten van de prachtige herfstkleuren.
De afstand is 21 kilometer, maar met busverbindingen in te korten tot 12, 15 of 19 km.
Meer informatie over deze wandeling en over de inschrijfmogelijkheid vind je hier.


Op Stoute Schoenen website uitgebreid met links naar interessante GR5-websites.
Een officiële GR5-websiite bestaat niet. Wel zijn er in de loop der jaren heel wat interessante - door GR5-wandelaars zelf gemaakte -  websites verschenen.
Vaak kun je hier nuttige informatie vinden over de route, meestal voorzien van mooie foto's.
Om je speurwerk op internet te besparen hebben wij de meest interessante sites al voor je verzameld.
In de toekomst zullen er zeker nog bijkomen.
Je vindt ze hier.


Wandelgroeten en tot ziens op een van onze wandelingen IN of NAAR het Zuiden,

Leon
Op Stoute Schoenen