headerfoto

  

Nieuwsbrief september 2014.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • Inschrijving GR5 kampeerwandelweken 2015 geopend
  • Terugblik GR5 kampeerwandelweken 2014
  • Alpentraject Tignes - Nice via GR55 en GR5
  • Walk of Art over het Pieterpad en de GR5 van Aafke Keytsma
     

Inschrijving GR5 kampeerwandelweken 2015 geopend!

Ook in 2015 organiseren we weer zes kampeerwandelweken over de GR5. We gaan dan al voor het zevende achtereenvolgende jaar op pad volgens onze succesvolle "vrijheid, blijheid"- formule. Dit jaar starten we op 20 juni in Dudelange aan de Luxemburgs-Franse grens en eindigen we 6 weken later, op 1 augustus, in het pittoreske plaatsje St.-Hippolyte aan de voet van het Jura-gebergte.
Je kunt kiezen hoeveel weken (2, 4 of 6) en welke weken je mee wilt lopen.
Alle informatie en foto's van de trajecten vind je op de bijgewerkte website www.opstouteschoenen.nl
N.B.: Deelnemers die in 2014 hebben meegelopen zijn verzekerd van een plaats als zij inschrijven vóór 1 december 2014.


Terugblik GR5 kampeerwandelweken 2014

Onder wisselende weersomstandigheden, van tropische hitte tot tropische regenbuien, liepen dit jaar ruim 80 GR5 wandelaars een of meer weken met ons mee over een deel van het GR5 traject tussen Ouren (B) en Ribeauvillé in de Elzas. De etappes waren vaak pittig, niet alleen vanwege de weersomstandigheden maar ook door hun lengte en het aantal hoogtemeters wat bedwongen moest worden. De Donon (1008 m.) en de col du Champ de Feu (1075 m.) voerden ons letterlijk en figuurlijk naar grote hoogten. Dankzij de fraaie routeboekjes van Mathie lukte het iedereen om elke dag weer het eindpunt van de wandeletappe te vinden. We sliepen op campings, maar ook op scouting- en sport-terreinen, op grasvelden bij jeugdcentra, een boerderij en bij een berghut van de Vogezenclub. 's Avonds werden we weer op krachten gebracht door de heerlijke maaltijden die er voor ons werden bereid. Tijdens de rustdagen werd er geluierd, speelden we Jeu de Boules en werden Metz, Nancy en Strasbourg bezocht.
Klik hier voor een fotoreportage van de GR5 kampeerwandelweken 2014.

 
Alpentraject Tignes - Nice via GR55 en GR5.

Amper 10 dagen terug van de GR5 kampeerwandelweken, vertrok Leon al weer, om samen met zijn wandelmaatje Bram het laatste deel van zijn wandeling tussen Noordzee en Méditerranée te voltooien.
Onder fantastische weersomstandigheden liepen zij in 17 dagen de 400 km. van Tignes via de GR55 en GR5 naar Nice aan de Côte d'Azur. Het was een speciaal moment om aan het eind van de laatste dag letterlijk de Middellandse Zee in te lopen.
Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van de Alpenwandeling van Bram en Leon.


Walk of Art over het Pieterpad en de GR5 van Aafke Keytsma

Tijdens hun Alpenwandeling ontmoetten Bram en Leon Aafke Keytsma. Aafke (25 j.) is in april van dit jaar vertrokken in Pieterburen en loopt met penseel, palet en schildersdoek via het Pieterpad en GR5 naar de Middellandse Zee.
In haar rugzak haar schilderspullen, tent en kookgerei. Totaal 10 kg!
Onderweg maakt zij schilderijen van de indrukken die zij onderweg op doet.
Het was een bijzondere ontmoeting met een bijzondere vrouw.
Aafke heeft een blog bijgehouden van haar wandelavonturen waarop ook haar aquarellen te zien zijn: walk-of-art.aafkeytsma.nl


Wandelgroeten en wellicht tot ziens op de GR5,

Leon