headerfoto

  

Nieuwsbrief september 2015.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • Inschrijving GR5 kampeerwandelweken 2016 geopend
  • Terugblik GR5 kampeerwandelweken 2015
  • Dagwandeling zondag 25 oktober a.s. over de Mookerheide

Inschrijving GR5 kampeerwandelweken 2016 geopend!

Ook in 2016 organiseren we weer zes kampeerwandelweken over de GR5. We gaan dan al voor het achtste achtereenvolgende jaar op pad volgens onze succesvolle "vrijheid, blijheid"- formule. We starten op 25 juni in Salonnes in het Noord-Franse natuurpark Lorrain. Na drie dagen lopen bereiken we de voet van de Vogezen die we vervolgens van noord naar zuid doorlopen. De eerste weken maken we nog uitstapjes naar de sfeervolle wijndorpjes in de Elzas, daarna lopen we over de kam van de hoge Vogezen en bedwingen we toppen als de Hohneck, Grand Ballon en Ballon d'Alsace. De laatste twee weken lopen we langs de rivier de Doubs en door het ruige Jura gebergte om te eindigen in Nyon aan het meer van Genève.
Ook nu kun je weer kiezen hoeveel weken (2, 4 of 6) en welke weken je mee wilt lopen.
Alle informatie en foto's van de trajecten vind je op de bijgewerkte website www.opstouteschoenen.nl
N.B.: Deelnemers die in 2015 hebben meegelopen zijn verzekerd van een plaats voor de opeenvolgende twee weken als zij inschrijven vóór 1 december 2015.


Terugblik GR5 kampeerwandelweken 2015

Dit jaar liepen we het GR5 traject tussen Dudelange, aan de Luxemburgs Franse grens, en St.-Hippolyte aan de voet van de Jura. De meeste wandelaars liepen twee weken mee, een aantal vier weken, en er was zelfs iemand die alle zes de weken heeft meegedaan en ruim 650 kilometer heeft gelopen. De etappes waren vaak pittig, vanwege hun lengte en het aantal hoogtemeters wat bedwongen moest worden, maar ook vanwege de tropische hitte waarmee we vooral in de eerste 4 weken te maken kregen. Met vele liters water, paraplu's voor schaduw,extra vroege vertrektijden en een keer een ingekorte etappe, hebben we toch op een verantwoorde manier hier mee om kunnen gaan. Gelukkig daalde de temperatuur in de laatste twee weken waarin we de grootste hoogteverschillen moesten maken en kregen we zelfs een enkele regenbui. De Ballon d'Alsace (1424 m) was letterlijk en figuurlijk een absoluut hoogtepunt!. En vanaf het terras van het hotel op de top, waar we die nacht sliepen, werden we getrakteerd op een fantastische zonsondergang. Tijdens de rustdagen maakten velen gebruik van de gelegenheid om een van de mooie steden in de buurt te bezoeken zoals Metz, Nancy, Strasbourg of Colmar. En natuurlijk organiseerden we weer onze traditionele jeu de boules tournooien.
Klik hier voor een fotoreportage van de GR5 kampeerwandelweken 2015.

 
Dagwandeling zondag 25 oktober over de Mookerheide.

Dit keer een wandeling wat minder diep in het zuiden. En we maken het ons makkelijk. Geen zelf uitgezetten route, maar we lopen een deel van de mooie NS wandeling over de Mookerheide.
We vertrekken in Cuijk en lopen 16 kilometer naar Groesbeek. Van daaruit gaan we met de bus weer terug naar Station Nijmegen.
Dit deel van Nederland is zeker niet vlak. Dus voldoende uitdaging en een mooie natuur om er een fijne dag van te maken.
Deelname is gratis. Er is plaats voor 25 wandelaars. Meer informatie vind je hier.Wandelgroeten en wellicht tot ziens op 25 oktober of volgend jaar op de GR5,

Leon