headerfoto

  

Nieuwsbrief september 2016.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • Inschrijving GR5 kampeerwandelweken 2017 geopend
  • Terugblik GR5 kampeerwandelweken 2016
  • Dagwandeling zondag 30 oktober a.s. over De Strabrechtse Heide

Inschrijving GR5 kampeerwandelweken 2017 geopend!

Ook in 2017 organiseren we weer kampeerwandelweken over de GR5. We gaan dan al voor het negende achtereenvolgende jaar op pad volgens onze succesvolle "vrijheid, blijheid"- formule. Dit jaar organiseren we twee weken door de Vogezen en aansluitend twee weken door de Jura. We starten op zaterdag 8 juli in het Elzasser wijnstadje Ribeauvillé. De eerste twee weken lopen we over de kam van de hoge Vogezen en bedwingen we toppen als de Hohneck, Grand Ballon en Ballon d'Alsace. Op 22 juli arriveren we in het pittoreske St.-Hippolyte, in het noorden van de Jura. De laatste twee weken vertrekken we vanuit deze plaats en lopen we langs de rivier de Doubs en door het ruige Jura gebergte om op 5 augustus te eindigen in Nyon aan het meer van Genève.
Je kunt kiezen of je de eerste twee, de laatste twee of alle vier de weken mee wilt lopen.
Alle informatie en foto's van de trajecten vind je op de bijgewerkte website www.opstouteschoenen.nl
N.B.: Deelnemers die in 2016 hebben meegelopen zijn verzekerd van een plaats voor de opeenvolgende twee weken als zij inschrijven vóór 1 december 2016.


Terugblik GR5 kampeerwandelweken 2016

Dit jaar liepen we het GR5 traject van zes weken tussen Vic-sur-Seille in het Noord Franse natuurpark Lotharingen en Nyon aan het meer van Genève. De meeste wandelaars liepen twee weken mee, een aantal vier weken, en twee mannen liepen zelfs alle zes de weken mee. In een uitstekende sfeer en onder zeer goede weersomstandigheden werden de etappes afgelegd. Het laatste stukje Lotharings natuurpark, de Vogezencols en de kam met toppen als de Grand Ballon en Ballon d'Alsace, de rivier de Doubs en de ruige Jura vormden het prachtige decor waar de GR5 ons doorheen voerde. De etappes waren vaak pittig, vanwege hun lengte en het aantal hoogtemeters wat bedwongen moest worden en soms vanwege de hoge temperaturen, maar de groep goed getrainde wandelaars had daar weinig moeite mee. Ook nu overnachtten we weer op de meest bijzondere plekken, campings, maar ook op scoutingterreinen en voetbalvelden en in berghotels en refuges. Onze koks zorgden voor voortreffelijke maaltijden, soms zelfs culinaire hoogstandjes, maar altijd voedzaam genoeg om de verbruikte caloriën weer aan te vullen. Natuurlijk speelden we op de rustdagen weer het OSS Jeu-des-Boules-tournooi en werden plaatsen als Strasbourg, Colmar, Thann, Belfort en Pontarlier bezocht. Klik hier voor een fotoreportage van de GR5 kampeerwandelweken 2016.

 
Dagwandeling zondag 30 oktober a.s. over de Strabrechtse Heide. 13 of 17 km.

We lopen deze mooie wandeling van NS-station Geldrop naar NS-station Heeze over de Strabrechtse Heide, langs vennen en door het beekdal van De Kleine Dommel. Na 6 km. heb je de keuze om een extra lusje van 4 km. te lopen over het Rulse Laarzenpad. Met een beetje geluk zien we de herder met zijn schaapskudde. Onderweg lunchen we in een restaurant. Deelname is gratis. Er is plaats voor 25 wandelaars. Meer informatie vind je hier.Wandelgroeten en wellicht tot ziens op 30 oktober of volgend jaar op de GR5,

Leon