headerfoto

  

Nieuwsbrief september 2017.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

* Inschrijving GR5 kampeerwandelweken 2018 geopend
* Terugblik GR5 kampeerwandelweken 2017
* Dagwandeling zondag 29 oktober a.s. : De mooiste Pieterpad-etappe!


Inschrijving GR5 kampeerwandelweken 2018 geopend!

2018 Juraweken etappesOok in 2018 organiseren we weer kampeerwandelweken over de GR5. We gaan dan al voor het tiende achtereenvolgende jaar op pad volgens onze succesvolle "vrijheid, blijheid"- formule. Dit jaar organiseren we twee weken door de Jura. We starten op zaterdag 7 juli in het schilderachtige Jura-stadje St.-Hippolyte. De rivier de Doubs zal de eerste dagen onze leidraad zijn. Het ruige Jura gebergte vraagt om een goede wandelconditie, maar onze inspanningen zullen worden beloond met prachtige landschappen en vergezichten. De GR5 voert ons zowel door Frankrijk als Zwitserland en we overnachten weer op bijzondere en mooie locaties waaronder twee maal in een hotel/refuge. Onze kok zorgt ongetwijfeld weer voor voedzame en lekkere maaltijden en een ontbijt waarmee je vooruit kunt. Op 21 juli eindigen we in Nyon aan het meer van Genève waar we, met uitzicht op de Alpen, met elkaar toasten op het bereiken van een prachtige mijlpaal. 

Alle informatie en foto's van dit traject vind je  elders op onze website www.opstouteschoenen.nl
N.B.: Deelnemers die in 2017 hebben meegelopen zijn verzekerd van een plaats voor de opeenvolgende twee weken als zij inschrijven vóór 1 december 2017.


Terugblik GR5 kampeerwandelweken 2017

Nyon toast 2017Dit jaar liepen we het GR5 traject van vier weken tussen Ribeauvillé in de Elzas en Nyon aan het meer van Genève. Onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden werden de etappes zonder te klagen volbracht. Frisse dagen en hete dagen en af en toe ook zeer stevige buien werden dapper getrotseerd. De sfeer en de moraal leden er niet onder. Want na regen komt zonneschijn en die zorgde dat alles weer snel droogde. Er werd genoten van de mooie natuur, de prachtige vergezichten en de ruige rotsformaties, maar ook van de heerlijke maaltijden die dagelijks door onze koks werden bereid. De afwisseling van telkens weer nieuwe en verassende overnachtingsplaatsen gaven het gevoel met een echte trektocht bezig te zijn en het gezamenlijk slapen in een dortoir werd zelfs als een van de hoogtepunten beschouwd.  Op de rustdagen maakten velen een boottochtje naar de watervallen van de Doubs (Le Saut du Doubs) of bezochten Pontarlier en waagden zich daar aan de absint.  Ook de Jeu-des-Boules-traditie werd natuurlijk deze weken in ere gehouden. Na 4 weken kwamen we aan in Nyon, aan het meer van Genève. Hier hebben we met bubbels getoast op deze heerlijke wandelweken.

 
Dagwandeling zondag 29 oktober a.s. : De mooiste Pieterpad-etappe! 22 km.

Pieterpad KollebergEen echte herfst-klassieker! Heuvels, hoogvlakten met prachtige vergezichten. Holle wegen, mooie bospaadjes en -vennetjes. Fraaie herfstkleuren, kapelletjes, wegkruisen, kastelen, vakwerkhuizen en mooie boerderijen. We zien het allemaal tijdens deze wandeling van Sittard naar Valkenburg. Niet voor niets door veel Pieterpadwandelaars vaak als de mooiste etappe van het hele pad genoemd.  Meer informatie vind je hier.


Wandelgroeten en wellicht tot ziens op 29 oktober of volgend jaar op de GR5,
Leon