headerfoto

Praktische informatie

Individueel wandelen of in een groepje

Vrijheid, blijheid is ons motto. Je vertrekt ’s ochtends op het tijdstip dat jezelf het prettigst vindt. De enige voorwaarde is dat je vóór 10.00 uur je bagage bij ons hebt ingeleverd. Je loopt in je eigen tempo en je pauzeert als je daar behoefte aan hebt. Vind je het leuker om samen met anderen te lopen, dan maak je daar onderling afspraken over. Het aantal deelnemers aan “op stoute schoenen”-wandelingen is maximaal 24 per week.

Routebeschrijving

Routebeschrijving

De GR5 gaat over bestaande en gemarkeerde wandelwegen. Zogenaamde Grote Routepaden (GR’s). De markering bestaat vaak uit de bekende horizontale wit-rode strepen.
Wij bevelen aan om ook de bij de wandeling horende GR- wandelboekjes te kopen. Hierin staat de gehele route beschreven en is ingetekend in duidelijke stafkaartjes.
Zie hiervoor de specifieke informatie bij de beschrijving van de wandeling.
Elke avond is en een briefing. Wij informeren je dan over de route van de volgende dag.

Overnachting

Overnachting

Voor de overnachting zoeken wij zoveel mogelijk kleine en rustige kampeerterreinen aan of dichtbij de route. Soms ligt de overnachtingplaats niet direct aan de route. In dat geval zul je een stukje om moeten lopen. Als de afstand tussen de route en de overnachtingplaats te groot is brengen of halen we je met ons busje of maak je gebruik van het openbaar vervoer. (Bij de prijs inbegrepen) 
Tijdens onze voorbereiding lukt het ons niet altijd om een camping aan of dichtbij de route te vinden. We overnachten dan op een scoutingterrein, een sportaccomodatie of in een weiland bij een boerderij. Douches en toiletten zijn altijd de minimaal aanwezige voorzieningen.
Niet altijd is er een (geschikte) camping op de volgende etappeplaats. In dat geval overnachten we een extra avond op dezelfde camping en brengen / halen we je met ons busje naar / van het eind- of beginpunt van de wandeletappe of maak je gebruik van het openbaar vervoer. (Bij de prijs inbegrepen).
Je overnacht in je eigen tentje dat wij samen met je overige bagage voor je vervoeren naar de volgende etappeplaats. Op deze overnachtingsplaats staat ook onze grote “Op stoute schoenen”-tent met zitbanken, stoelen en tafels. Je bent hier altijd welkom voor een kop koffie of een glas thee. Je kunt bij ons ook fris, een blikje bier of een fles wijn kopen.
Mochten we echt geen geschikte kampeerlocatie kunnen vinden dan overnachten we in een groepsaccomodatie, gite of refuge. Zie hiervoor de specifieke informatie bij de beschrijving van de wandelweken.

Maaltijden

Elke ochtend zorgen wij voor een ontbijt en voor de ingrediënten om zelf je lunchpakket samen te stellen. Het ontbijt en lunchpakket zijn tijdens deze wandelweken bij de prijs inbegrepen. Neem zelf je bord, bestek, mok en/of drinkglas mee.
Een aantal avonden per week maken we een warme maaltijd voor de deelnemers. Tijdens de briefing, de avond van te voren, vertellen we wat er op het menu staat en kun je je opgeven om mee te doen. Je kunt natuurlijk ook uit eten gaan bij een restaurantje in de buurt of je eigen potje koken. Neem in dat laatste geval dan wel zelf een brandertje en pannetjes mee.

Bagage

Inclusief je tentje kun je per persoon 2 stuks bagage meenemen van maximaal 12 kilo per stuk. Neem ook een klapstoeltje mee als je bij je eigen tentje wil zitten. Het is handig om tijdens de wandeling een klein rugzakje mee te nemen voor je dagbagage (lunchpakket, regenjasje, fototoestel, e.d.) Terwijl jij wandelt zorgen wij voor het vervoer van je overige bagage, inclusief je tentje, naar de volgende etappeplaats.

Geen eigen tentje of slaapmatje?

Geen nood. Huur bij ons een tentje en/of een slaapmatje.

  • Tweepersoons tentje: € 7,50 per dag
  • Slaapmatje selfinflating: € 4,50 per dag

Bij je aanmelding kun je aangeven wat je wilt huren.