headerfoto

Routegidsen en -boekjes

Hoewel de GR5 goed gemarkeerd is, is het voor deelnemers aan de Op Stoute Schoenen wandelweken aan te bevelen een actuele wandel-gids van de GR5 aan te schaffen. Er zijn twee mogelijkheden:

Franstalige GR-topogids:Topoguide Jura
La Grande Traversée du Jura... à pied. Réf. 512, v.a. editie maart 2014.

Deze gids is Franstalig, heeft gedetailleerde kaarten en geeft behalve de routebeschrijving ook informatie over de bezienswaardigheden in de omgeving.
Gezien de vele routewijzigingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd is het absoluut noodzakelijk om over de hierboven-genoemde actuele versie te beschikken. Oudere versies volstaan niet meer!
Te bestellen via de webwinkel van Grote Routepaden: www.groteroutepaden.be voor ongeveer € 18,- excl. verzendkosten.


Nederlandstalig GR5-routeboekje St-Hippolyte - Nyon van Mathie Hoenjet
:

Boekje Mathie wk1112Onze mee-wandelende cartograaf Mathie Hoenjet maakt routeboekjes die corresponderen met de wandelweken van Op Stoute Schoenen zoals we die vanaf Maastricht hebben ingedeeld. Per twee weken heb je dus maar één boekje nodig! Behalve de GR5 zijn ook de overnachtingsplaatsen en aanlooproutes van en naar de GR5 opgenomen. De boekjes beschikken over gedetailleerde kaarten in kleur met ingetekende GR5-route, hoogteprofielen, GPS-coördinaten en een Nederlandstalige routebeschrijving. 

Week 11&12 St-Hippolyte - Nyon (€ 15,-)

Behalve dit boekje voor de Op Stoute Schoenen-wandelweken in 2018 zijn bij Mathie ook wandelboekjes van voorgaande trajecten te bestellen.
Ook in deze boekjes zijn de laatste routewijzigingen (2016 / 2017) opgenomen.

Week 1&2 Maastricht - Ouren (gereed voorjaar 2018)
Week 3&4 Ouren - Sierck-les-Bains 
Week 5&6 Sierck les Bains - Vic-sur-Seille 
Week 7&8 Vic-sur-Seille - Ribeauvillé 
Week 9&10 Ribeauvillé - St.-Hippolyte

Deze boekjes kosten € 17,95 per stuk en zijn te bestellen door een email te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  met vermelding van je naam en adres en voor welke weken je een boekje wilt hebben. De verzendkosten zijn € 3,12 voor één boekje en € 3,90 voor twee boekjes. Het totaalbedrag kun je overmaken op rekeningnummer NL74INGB0004293072 t.a.v. M. Hoenjet te Annen, met vermelding van de naam van het/de gewenste boekje(s).
De boekjes zijn ook te bestellen voor wandelaars die op eigen gelegenheid deze trajecten lopen.