headerfoto

Onze wandelformule

Onderweg zijn naar het zuiden. Van Noordzee naar Middellandse zee. Over de mooiste wandelpaden, door de mooiste landschappen.
Onthaasten, ont-moeten en ontmoeten. Maar ook alleen kunnen zijn en je eigen gang kunnen gaan als je dat wil. Genieten van de natuur, de rust en de eenvoud. Je verzekerd weten van een gereserveerde slaapplaats en van goede verzorging. Maar je soms ook buiten de comfort-zone kunnen bevinden om juist dan je grenzen te ontdekken.

Tijdens de kampeerwandelweken loop je in je eigen tempo wandeletappes van 20 à 25 kilometer per dag. Je loopt alleen, of, als jij dat wil, in een groepje, van etappeplaats naar etappeplaats. Ondertussen zorgen wij voor het vervoer van je bagage en je tentje naar de volgende overnachtingplaats. Meestal zijn dat campings aan of dichtbij de route, een enkele keer een weiland bij een boer of een scoutingterrein. Daar is ook onze grote tent aanwezig. Je kunt daar koffie of thee zetten,         Klik op de foto voor een sfeerimpressie
iets fris,een biertje of wijntje pakken.   

De zaterdagen zijn rust/wisseldagen. Op de kampeerwandelweken over de GR5 is er ook halverwege de week een rustdag.

Een paar keer per week bereiden we een gezamenlijke maaltijd. Je bent niet verplicht daar aan deel te nemen. Als je dat liever wil, kook je je eigen potje of ga je een hapje eten in een restaurantje in de buurt. 's Morgens
zorgen wij voor het ontbijt en de ingrediënten om eventueel zelf je lunchpakket te maken. Zo kun je weer goed voorbereid aan de nieuwe wandeldag beginnen. 

Mocht je een keer een mindere dag hebben dan kun je natuurlijk een etappe overslaan en met ons meerijden naar de volgende overnachtingplaats. En lukt het onderweg niet meer dan zijn wij altijd telefonisch bereikbaar en kunnen we je met de auto op komen halen.

Elke avond is er een briefing. Wij informeren je dan over het traject van de volgende dag.

Elk jaar kun je een of meerdere weken deelnemen zodat je zelf kunt bepalen hoelang je over het lange afstandswandelpad doet.
Als je eenmaal hebt deelgenomen ben je het jaar daarna (mits je vóór een bepaalde datum boekt) verzekerd van een plaats op een van de volgende wandelweken.

Kortom:

  • meerdaagse kampeerwandelingen
  • de mooiste wandelpaden naar het zuiden
  • vrijheid, blijheid
  • wandelen in je eigen tempo, alleen of in een groepje
  • ophaalservice als het niet meer gaat
  • overnachten in je eigen tentje
  • bagagevervoer, inclusief je tentje
  • ontbijt en lunchpakket
  • naar keuze deelname aan gezamenlijke avondmaaltijd
  • low budget, maar wel de luxe van rust, eenvoud en de natuur